Født i Danmark

Danmark er et lille land med verdensklasse innovationer indenfor den offentlige sektor. Det lille land i Nordeuropa er adskillige gange kåret som EU’s mest digitale nation, verdens mest konkurrencedygtige nation og, ikke mindst, verdens førende e-government nation.

FrontDesk er én af Danmarks digitale succeshistorier. Læs vores historie nedenfor.

Hvor det hele startede

I 2012 blev Lasse Rydberg kontaktet af Greve Kommune, en forstad til København, som ikke kunne finde et ordentligt aftale- og kø nummersystem. Greve ønskede et system, der kunne hjælpe med at effektivisere kundeflowet, og derved fjerne ventetider og reducere medarbejderstress forårsaget af myldretider. Lasse fik til opgave at finde en løsning, der kunne håndtere de komplekse arbejdsgange i byens servicecenter. Det viste sig, at intet tilgængeligt system kunne opfylde de grundlæggende krav i en dansk Borgerservice.

En alt for velkendt situation, dengang offentlig digitalisering stadig var i et tidligt stadie.

Efter lidt research besluttede Lasse Rydberg sig for at udvikle systemet sammen med Rasmus Hansen, medstifter af FrontDesk.

10 år senere: FrontDesk betjener nu over 12.000.000 borgere i Norden, Tyskland, Nordamerika og Asien. Det der startede som et “fritidsprojekt” er nu det mest avancerede kø- og aftalesystem i verden. FrontDesk beskæftiger over 30 medarbejdere på tværs af kontorer i København, Hamborg, Toronto, New York  og Tokyo.

Lasse og Rasmus er stadig en del af FrontDesk. Lasse som CIO og Rasmus som CTO.

CEO er Nicolas Larsen, som kom til FrontDesk i 2016.

 

 

”Jeg står op hver morgen velvidende, at FrontDesk i dag vil spare tusindvis af mennesker for flere tusinder timers ventetid. Det gør dem i stand til at bruge mere tid på ting, der betyder noget.

Det gør mig enormt stolt!”

 

– Lasse Rydberg, stifter af FrontDesk

 

 

 

Canada

I håbet om at bringe FrontDesk til Nordamerika, besøgte Lasse Rydberg og Nicolas Larsen i 2018 Canada. Et mangfoldigt og smukt land med en stadigt voksende befolkning og med en digital transformation af den offentlige sektor på vej.

Et år senere var City of Mississauga den første canadiske by til at tage FrontDesk i brug med online tidsbestillinger til bl.a. licenser (fødsel, ægteskab, død), byggetilladelser og biblioteker. Flere byer fulgte kort tid efter, bl.a. Brampton, Windsor, Canadas hovedstad Ottawa, og i 2022 også Toronto, Canadas største by.

I dag sørger 5 lokale medarbejdere for FrontDesks fortsatte udvikling på det Nordamerikanske marked samt lokal support og onboarding af nye byer.

Tyskland

I 2019 overvejede en by i Nordtyskland at ansætte flere medarbejdere og bygge flere skranker pga. de lange ventetider i byens servicecenter. Men i stedet for afsøgte byen muligheden for at finde et system, der endelig kunne eliminere borgernes ventetid på op til 2 timer. Systemet skulle også kunne aflaste medarbejderne og minimere nødvendigheden af overarbejde. Men deres søgen efter en moderne løsning i Tyskland var uden succes. Derfor kiggede man nu mod nord, over landegrænsen.

Få måneder senere startede denne by, hvor Danmark startede sin digitalisering for 10 år siden – med FrontDesk.

Siden da er mange tyske byer kommet til. På kontoret i Hamborg arbejder 3 lokale medarbejdere, mens kundesupport og onboarding af nye byer varetages af tysktalende personale på FrontDesks hovedkontor i København.